Telefon: +385 1 6222 031 | e-mail: mineralpromet@gmail.com

Mineral Detox Plus

Značajke

  • Ublažava i uklanja simptome dizenterije
  • Smanjuje uporabu lijekova i troškove liječenja
  • Preporuka za prasad nakon odbića
  • Sadrži ljekovito bilje

O proizvodu Mineral Detox Plus

Mineral Detox primjena U probavnom sustavu svinja se u većoj mjeri nalaze različite Gram-pozitivne bakterije, koje proizvode mliječnu kiselinu, a u manjem postotku prisutni su i mikroorganizmi koji se pod određenim uvjetima mogu promjeniti u patogeni oblik. Razvoj ovih patogenih oblika mikroorganizama sprečava Mineral Detox Plus.

Mineral Detox Plus sadrži rogač koji ima baktericidno djelovanje, dok majčina dušica ima virucidno i imunostimulativno djelovanje na Brachyspira dysenteriae i na Gram-negativne bakterije antagonistički djeluju u probavnom sustavu svinja.

Crijevna flora je zdrava sve dok se ne umnože fakultativni patogeni mikroorganizmi (Clostridiumi, Salmonelle, enteropatogeni E.coli i Brachyspira hyodisenteriae) pod utjecajem stres faktora: loši uvjeti držanja i loš postupak sa životinjama, infekcija sredine u kojoj se drže životinje, neizbalansirana ishrana, opterećenost hrane mikotoksinima. Navedeni stres faktori mogu izazvati razna oboljenja od kojih najveću ekonomsku štetu izaziva proljev - dizenterija svinja čiju pojavu Mineral Detox Plus uvelike smanjuje.

Mineral Detox Plus miješa se u količini 1-3 kg/T hrane, a doziranje svaka farma mora samostalno odrediti, jer djelotvornost ovog proizvoda ovisi i o opterećenosti farme. Proizvod se može upotrijebiti paralelno sa drugim lijekovima, a u vodi se ne rastvara.

Primjena

miješa se u količini 1-3 kg/T hrane, a doziranje svaka farma mora samostalno odrediti jer djelotvornost ovog proizvoda ovisi i o opterećenosti farme. Proizvod se može upotrijebiti paralelno sa drugim lijekovima, a u vodi se ne rastvara. Preporučuje se dati prasadi 2 tjedna prije i 2 tjedna nakon odbića.